“Пътуващо сандъче”

Маратон на Четенето 2016

0
335

Детските книги от инициативата “Пътуващи буккросинг сандъчета” на Българската библиотечно-информационна асоциация продължават да пътуват из България и да радват децата.Днес в библиотека “Христо Смирненски” пристигна “Пътуващо сандъче” №20, пълно с интересни нови книги. Предвидено е книжките да останат в Детския отдел на библиотеката за три месеца, давайки възможност на читателите да ги прочетат преди да се отправят към следващата си дестинация, за да зарадват и други нетърпеливи читатели.
Заповядайте мили деца. Книгите ви очакват !!!

Ученици от 6 клас на ОУ „Хр. Смирненски” се запознаха с нов вид литературна игра, в която компютърът и книгите не си пречат, а дори си помагат- Буккросинг, играта на пътуващите книги.

Буккросингът е практиката да се оставят книги на публични места с цел да бъдат намерени и прочетени от случайни читатели. Всяка книга се регистрира на сайта Bookcrossing.com и получава уникален номер, който показва къде е пътувала, кой я е чел и какви са впечатленията му.

Именно такива книги- пътешественици съдържат и пътуващите сандъчета на Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА). Децата упражниха буккросинг търсене със заглавията от сандъче №20.