Румен Стоичков представи „Някъде там“

0
520

Румен Стоичков , радио журналист в БНР, водещ на „Нощен хоризонт”, с над 1100 предавания, представи със снимки и гласове своите книги „Някъде там“ – Пътеписи от 53 непознати селца, легенди и 8 интервюта на значими българи, съхранени в Златния фонд на БНР и „Из стръмнините на България“ и „Преди забравата” .
„Из стръмнините на България” съдържа 75 публикации и 450 цветни снимки. В книгата са си дали среща преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище.
В „Преди забравата”, от 2012г., са поместени 75 негови публикации, разказващи предимно за малки населени места в България.
Румен Стоичков е носител на Специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена”-2005 г., Годишната награда на СБЖ в раздел „радиожурналистика” – за репортерско разследване, показващо недомислиците и униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа -2007 г. и Втора награда за репортаж, посветен на Източните Родопи – в конкурса на проект „Новото тракийско злато”.