Представяне на „Моята детска книга за Хасково” със стихове и разкази на деца от град Хасково

0
394

На 8 септември от 11:00 ч. в зала „Хасково”, Регионална Библиотека „Хр. Смирненски” организира представяне на „Моята детска книга за Хасково” със стихове и разкази на деца от  град Хасково.

Малчугани рисуват Хасково в книга

Детска книжка с рисунки на тема „Какво знаем на Хасково” изработиха децата от 1-ва, 3-та детски градини и 15-то обединено детско заведение. Творбите са селектирани от целогодишния конкурс за рисунка, който вървеше в трите забавачници. Най добрите рисунки се отпечатват в книжката. От 4 години организираме такива конкурси, като всяка година той се провежда в по три детски заведения, казаха организаторите от община Хасково. Книжките са отпечатани безплатно от Регионална библиотека „Христо Смирненски”. Те ще бъдат раздадени на децата от забавачниците. Тържеството на малчуганите в зала „Хасково” бе уважено от председателя на общинския съвет Делян Делчев и зам.кмета Татяна Димитрова.

Статуята „Св. Богородица”, хасковския театър, сградата на общината, новия мост на бул. „Освобождение”, зоопарка и алеята на Кенана – това са само част от забележителностите на Хасково, които малчугани от три детски градини нарисуваха в книжка.

Изданието, което носи името „Моята книжка за Хасково” бе представено официално днес по случай Деня на града.  В книжката малчуганите на възраст от 4 до 6 години разказват в стихотворна форма кои са любимите им места в града, където обичат да  лудуват на воля.

Обичам Хасково, защото съм роден тук, обичам Хасково, защото тук са моите родители и приятели”, са написали малките на страниците на своето творение, изпълнено със спомени за весели игри, танци и детски мечти за бъдещето.

С трудната задача да нарисува монумента „Св. Богородица” се е справил 6-годишният Христо Колев от ОДЗ „Ян Бибиян”. „Обичам всички места и паркове в Хасково, най-вече Кенана”, сподели пред малкия художник и колкото и да се чуди не можа да се сети за нещо, което не му харесва в родния град.

На представянето на книжката в зала „Хасково” днес присъстваха председателят на Общинския съвет Делян Делчев, заместник–кметът Татяна Димитрова, директорът на РБ „Христо Смирненски” Тонка Койчева, културни дейци и общественици.