Премиера на книгата „Аз искам да те помня все така”

0
372

Любовта на Димчо Дебелянов в стихотворения и писма

представена от Пламен Тотев – управител
на издателство „Персей”

  Луксозното издание събира любовните шедьоври на Димчо Дебелянов – вечни стихове и непознати писма, адресирани до жените, които е обичал и които са вдъхновили неувяхващите му творби. Сред неговите музи са красавици, които имат неговите интереси и изповядват неговите мечти, има и актриса, която след това прави световна кариера в нямото кино. Нека надникнем в тези романтични истории, за да преоткрием човека и поета Димчо Дебелянов и да прочетем с нов поглед лирическите му шедьоври.
Книгата изнася непознати факти около съдбата на поета и жените, които е обичал. Някои от тях се публикуват за пръв път. Изданието включва архивни снимки на героите в тези истории, а стиховете на поета са илюстрирани с великолепните картини на Ралица Денчева от серията й „Българските мадони”.
Включени са всички любовни стихове на Дебелянов, а в специално приложение накрая на книгата – и нелюбовните му шедьоври, сред които са и всички произведения от матуритетната програма. По този начин изданието е подходящо както за почитателите на класическата лирика, така и за изучаващите творчеството на поета.

 Моменти от представянето :