“Бисерче вълшебно” 2021

0
483

Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата.

Линиите ще са отворени от 11:00 часа на 11 май до 23:59 часа на 22 септември 2021 г.

Вижте повече на https://www.biserche.com/

Книгите са разделени в пет категории :

– Откриватели (5-7 г.)

– Изследователи (8-10 г.)

– Мечтатели (11-13 г.)

– Майстори (14-16 г.)

– Нещотърсачи (нехудожествени)

Днес ще ви представим част от книгите в категория „Окриватели”.

„Рей и промяната” , тази книга е предназначена специално за най-малките читатели. Подходяща е за дечица между 4 и 7 години.Съдържа увлекателна история, написана с кратки изречения и подходящ едър шрифт и забавни задачи, които помагат за упражняването на моториката, логиката и концентрацията.

„Птичето и дървото” е малка приказка, скрила в себе си голяма топлина. Една история за приятелството, добротата, обичта и надеждата, която на малките показва, а на големите припомня, че едни без други не могат.Че сме най-щастливи и най-силни, когато сме заедно.

„Коледа в Булербюн”- Всички деца в село Булербюн са заети с приготовленията за Коледа. Носят овес за птичките и ходят в гората за четири коледни елхи – по една за Северната, Средната и Южната къща. И малка елхичка за дядо. Навсякъде се носи ухание на меденки и други вкусотии и изобщо всичко е толкова красиво и коледно, че чак да те свие коремът. И най-сетне идва Бъдни вечер…

„Какво може да прави Петсън”- котето Финдъс се перчи, защото може да прави всичко – да скача, да тича, да се катери по дърветата, да плаши кокошките… Горкият Петсън изобщо не може да се мери с него! Нима Петсън нищо не може да прави? Може, разбира се. Може да обича своя Финдъс както никой друг и да прави за него най-интересните неща, които никой друг не може нито да измисли, нито да направи.

„Кученцето, цигулката и приятелството”- книгата е трогателен разказ за приятелството, което остава в сърцата ни за цял живот, в добри и в лоши времена. Цигуларят Хектор изкарва прехраната си, като свири из улиците на града, а верният му приятел – кученцето Хюго, винаги е до него и е неговият най-добър слушател и най‑голям почитател. Когато Хектор остарява и се отказва от музиката, Хюго се научава да свири и скоро става прочут цигулар. Кученцето обикаля света и свири пред хиляди хора – нещо, за което Хектор е мечтал през целия си живот, но никога не е успял да постигне. Ще могат ли Хюго и Хектор да останат приятели?