Европeйска седмица на програмирането /Code week/ – „Вдъхнете живот на вашите идеи”

0
36

За поредна година през месец октомври ще се проведе Европeйската седмица на програмирането /Code week/ – „Вдъхнете живот на вашите идеи” J

През 2019 ще е в периода 5 до 20 октомври.

На 14 и 18 октомври от 10:30 часа при нас ще са децата от ДГ „Зорница”. Те ще имат занимания с 6 програмируеми играчки Пчела-робот /Bee- Bot-1/ и  забавни игри с интерактивен под Fluur mat .

Пчелата-робот е забавна и привлекателна роботизирана играчка, която може да бъде програмирана да извършва определени движения. Управлението на Пчелата-робот е изключително опростено, съобразено с особеностите на ранната детска възраст и се извършва с помощта на няколко бутона. Чрез тях детето задава команда за движение в определена посока по игралното табло, а Пчелата-робот реагира на командите със светлинни и звукови сигнали. Като направлява движението на робота детето проверява своите знания и умения и се учи в процеса на играта. Новите роботизирани играчки Bee-Bot-1 разширяват възможностите за обучение в библиотеката за да бъдат насърчени децата да усъвършенстват дигиталните си умения.