Среща разговор с автора Димитър Никленов

0
516
Регионална Библиотека „Хр. Смирненски”
 и
Театрална група при Младежки център
представиха

 

„Довиждане, дъще!”

Среща разговор с автора Димитър Никленов

 

Среща с Димитър Никленов и представяне на неговия моноспектакъл „Довиждане, дъще!” се състоя в Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Срещата е организирана от  Регионална библиотека „Христо Смирненски” и Театралната школа при Младежкия център. 

„Довиждане, дъще!” e моноспектакъл по Димитър Никленов. Темата е за това как най-близките хора в семейството възприемат различните от тях. Как майката не може да понесе, че дъщеря й има влечение към собствения си пол. Всички мисли и терзания, които я връхлитат в този миг на откровеност при бягството й от различния свят, от различните нрави и различните хора. А дали можем да избягаме от действителността? Възпитаничката на Румяна Георгиева от Театралната школа при Младежки център се справи отлично с ролята си и заслужено беше изпратена с аплодисменти от публиката.

 

Димитър Никленов е роден на 3 октомври в с. Црънча, община Пазарджик. Автор е на десетки книги за деца, сценарии за телевизионни филми, излъчени по БНТ, радиопиеси и драматизирани приказки за БНР и Радио Стара Загора. Негови пиеси за деца са поставяни в куклените театри на Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пазарджик, Търговище и др. Приказки и пиеси от Димитър Никленов са превеждани на персийски, английски, френски, испански, турски, руски и в Македония. Член е на СБП.

Тази година писателят Димитър Никленов отбелязва 60 години .