„Работилница на Дядо Коледа”

0
576

Читалнята на детския отдел към  Регионална библиотека „Христо Смирненски” се превърна в работилница за коледни играчки, а 23 малчугани от хасковската ЦДГ 3 “Зорница” изработваха украшенията за елха от различни подръчни материали, като шишарки, хартия или перлички.

Инициативата се организира ежегодно от детския отдел на Регионална библиотека “Христо Смирненски”. Децата бяха разделени в 4 отбора, всеки от който изработваше фигурки от пластелин, гирлянди, свещички и мини елхички.
Главният библиотекар Анна Щилянова обясни, че с готовите играчки ще бъде украсен детския отдел. Изработката на украсата продължи два часа, като подобна работилница ще се организира всеки вторник през декември. Инициативата „Работилницата на Дядо Коледа ” се провежда от около 5-6 години и вече е традиционна за библиотеката. 

 

Деца от хасковски забавачки изработват коледна украса за предстоящите празници. Ръкоделията ще бъдат подредени в изложба във фоайето на детския отдел в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Децата ще правят украшения всеки вторник през този месец. Днес в коледната работилница участваха 24 деца от подготвителната група от 3-та детска градина. Те изработваха играчки от хартия, украсяваха шишарки с мъниста, правеха животни от пластилин и шишарки. Всички участници в коледната работилница ще получат за награда шоколадови лакомства.

Идеята на тази коледна работилница е децата още от крехка възраст да се запознаят с библиотеката и после евентуално родителите им да ги запишат, обясни главният библиотекар на детския отдел Анна Щилянова. Тя добави, че всяка година има близо 2000 нови читатели. Най-младите от тях са на 2-3 години. Родителите им ги записват, за да им вземат книги, откъдето им четат, обясни още Щилянова. Освен това тя допълни, че през последните години записват все по-малки читатели.