Представяне на втората стихосбирка на Светлана Николова „На раменете ми“

0
80
Премиера на втората поетична книга на Светлана Николова „На раменете ми“. Тя се издава с финансовата подкрепа на Министерство на културата от издателство „Изида“, с рецензенти Камелия Кондова и Ели Видева.
Редактор на книгата е известната и обичана поетеса Камелия Кондова, а художник на корицата е харманлийският творец и скулптор Тамер Халил.
Светлана Николова е филолог, журналист и PR, експерт по дипломация и международни отношения. От 2017 г. работи в образователната сфера като зам.-директор на професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли.
Автор е на стихосбирката „Дъждовни магистрали“, обявена за „Книга на 2014 г.“ от КДК Хасково в рамките на Националния конкурс „Южна пролет“ 2015.
Занимава се активно с обществена дейност, радетел е за съхранението и популяризирането на националната културна ценност „Изворът на Белоногата“ до Харманли. През 2022 г. получава приза „Доброволец на годината“ за опазване на културното наследство.
Носител на множество национални и международни награди за поезия и проза.
За книгата с лирика „На раменете ми“ редакторът Камелия Кондова казва:
„Колко от обичта, грижата, раната, лекарството за раната може да понесе на раменете си едно крехко момиче? В този случай отговорът е лесен: Толкова, колкото е талантът на Светлана. Много! Ако имаше книга за оплаквания,в раздела „редакторски неволи“ щяха да светят празни листи. Защото работата по настоящата книга ми причини само искрена радост. Хубава е срещата с безспорната поезия, тогава задачата ти е само козметична, техническа и най-голямото усилие е да внимаваш, да стъпваш на пръсти, за да не счупиш този разкошен поетичен свят.”

64-те страници са побрали стихове, в които е вплетена и каузата Харманли. Две от творбите са вдъхновени от магията на Извора на Белоногата.

#_70_години_Регионална_Библиотека_Хасково