Обучения по програмиране с роботи Finch

0
255

На 9, 12, 17 и 19 октомври в рамките на Европейската седмица на програмирането (Europe Code Week) РБ „Христо Смирненски“ Хасково проведе пет обучения по програмиране с роботи Finch, които тя получи, като дарение от Посолството на САЩ в България.

Своите първи стъпки в кодирането направиха общо 109 деца от Хасково, Любимец и Свиленград.

Роботите Финч се използват за обучение по компютърни науки. Дизайнът и функционалността им са резултат от четири годишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначени са да подпомагат овладяването на редица езици за програмиране. Роботите Финч, използвани в обучението, са предоставени от Посолството на САЩ в България и Фондация „Глобални библиотеки-България“.

Роботи Финч

Регионална библиотека „Хр. Смирненски” Хасково получи като дарение от Посолството на САЩ в България 5 броя роботи Финч на обща стойност 500 щатски долара. С тях ще се провеждат обучения, част от Eвропейската седмица на програмирането:

линкове към примерни задачи и инструкции,
както и официалния сайт на робота:

 

https://innovateconsult.net/products/finch/

https://www.finchrobot.com/getting-started

Coding resources from Bulgaria

EU Code Week 2017

 

http://codeweek.eu/resources/bulgaria/

  1. Home
  2. Resources
  3. Coding resources from Bulgaria

За начинаещи

За деца и ученици

  • Scratch – безплатна платформа и език за програмиране, разработени от MIT, за създаване на интерактивни анимации, прости игри и програми. Подходящо за деца и хора без опит в програмирането.
  • Видео уроци по програмиране от „Детската академия на Телерик“, 2013-2014, проведена в София.
  • Материали от училищната академия на Телерик – видеозаписи и онлайн материли, прицелени към ученици от 7-ми до 12-ти клас, за усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ).

За напреднали