Информационна кампания „Заслушай се“

0
250
Уважаеми приятели,
С премиерата на първия български филм със субтитри на български език „Виктория“ на режисьора Майя Виткова се поставя началото на информационната кампания „Заслушай се“. Кампанията е насочена към цялото българско общество, за да даде гласност на предизвикателствата, пред които са поставени всички хора със слухова загуба, както и да повиши културата на слухово здраве сред всички български граждани. Тя ще стартира по време на Международната седмица на глухите, която ще се проведе в периода 22 – 28 септември 2014 г.
Кампанията има следните цели:
 Приемане и по-добра интеграция на хора със слухова загуба чрез популяризиране на успешни примери
 Осъществяване на информационни събития относно слуховото здраве и опасностите от шумово замърсяване
 Създаване на модерен център за жестов език и услуги
 Въвличане на корпоративни и индивидуални партньори и дарители за разработване на целеви услуги с помощта на информационните технологии за по-пълно интегриране и по-добра реализация на хората с увреден слух.
Кампанията се организира от екип от доброволци с увреден и нормален слух, обединени от вярата, че много по-малко неща ни разделят и е необходимо малко усилие от всички нас, за да станем равни граждани в едно съвременно общество.
Кампанията е подкрепена от Съюза на глухите в България, Фондация „Глухи без граници“ и редица неправителствени организации, институции, компании и медии. Екипът работи активно за бъдещото си присъствие в социалните мрежи и създаване на собствен уебсайт, които ще бъдат публични в края на м. септември тази година.
Вярваме, че обществените библиотеки ще бъдат дългосрочен стратегически партньор за Кампания „Заслушай се“ и ще се радваме да обсъдим начините за популяризиране и партньорство на местно ниво. Кампания „Заслушай се“ ще допринесе за повишаване на качеството на живот на българското общество и смятаме, че заедно ще намерим най-добрата формула за по-добър достъп до информация за хората с увреден слух.
С уважение,
Ашод Дерандонян
Инициатор на Кампания „Заслушай се“
+359 878 509526

За нас

“Заслушай се” е информационна кампания, която насочва общественото внимание към предизвикателствата пред хората с увреден слух и повишаване културата на слухово здраве сред българското общество.

Цели

Сред целите на кампанията са: приемане и по-добра интеграция на хора със слухова загуба чрез популяризиране на успешни примери; осъществяване на информационни събития относно слуховото здраве…

Лица

Имаме удоволствието да ви представим първи лица на Кампания „Заслушай се“. Това са шест млади момчета и момичета със слухова загуба, които успешно се реализират в България.

Новини

Последни новини и събития, свързани с кампанията.

Партньори

Сред нашите партньори са НПО, държавни институции, медии и бизнес.

Контакти

Свържете се с екипа, който стои зад кампания „Заслушай се“.

Включете се и вие!