“Бисерче вълшебно” 2021

0
368

Национална награда „Бисерче вълшебно“ е първата награда в България, посветена на съвременните детски книги, отличени чрез гласуване на децата.

Линиите ще са отворени от 11:00 часа на 11 май до 23:59 часа на 22 септември 2021 г.

Вижте повече на https://www.biserche.com/

Книгите са разделени в пет категории :

– Откриватели (5-7 г.)

– Изследователи (8-10 г.)

– Мечтатели (11-13 г.)

– Майстори (14-16 г.)

– Нещотърсачи (нехудожествени)

Днес ще ви представим част от книгите в категория „Изледователи”:

„Батко”- Това е историята на едно момче, които си мечтае да има по-голям брат, който винаги да го взима със себе си на тренировките по футбол. Но дали всички големи братя са толкова внимателни и добри, колкото изглежда? А какво пък да се каже за тези деца, които имат просто една досадна по-малка сестра? Това е увлекателна история, която се чете с лекота и е придружена от красиви илюстрации. Книга, създадена да вдъхновява децата и да ги накара да обикнат четенето.

„Детективите Агата и Лари: Разследване в Барселона”- Заедно с 12-годишната Агата и нейния братовчед Лари читателите ще преживеят опасни приключения и ще участват в разгадаването на заплетени криминални случаи в различни краища на света. Лари е под пара, защото му предстои един от най‑трудните изпити в престижното детективско училище, в което учи. Налага му се обаче да прекъсне подготовката си заради една доста деликатна, но на пръв поглед спокойна мисия – да отиде в Барселона и да предаде на агент ЮК33 важен пакет. Ала в уречения ден агентът не се явява на срещата. Какво ли се е случило с него? Агата и Лари тръгват по следите му…

„Патрик и Пенсионерският отряд”- Патрик бяга от училище, за да се спаси от подигравките на злобната си и лукава съученичка Ирене, която с удоволствие и пред всички му се присмива и го нарича с обидни думи. Патрик не подозира, че това ще бъде най-вълнуващият и незабравим ден в живота му. Качва се в автобус, който започва да се пълни с много баби и дядовци. Но това не се оказва екскурзия за пенсионери, както си мисли момчето! Това е елитен отряд пенсионери, които се справят с престъпниците и правят на пух и прах бандитските им планове. Така заедно с Пенсионерския отряд Патрик ще освободи баба си, която е затворена от подлия крадец, мошеник и престъпник Бандита – бащата на Ирене, човека, на когото тя толкова иска да прилича.

„Патрик и Пенсионерският отряд“ е забавна и поучителна история. История, която съветва, че няма нищо по-хубаво от това  да казваш винаги истината; че с цената на всичко трябва да се бориш за справедливостта; че трябва да уважаваш по-възрастните, от които можеш винаги да се поучиш на мъдрост; и че всички, когато са сплотени, единни, заедно мислещи, хванати ръка за ръка, по-лесно се справят с неправдата и злото. Книга за родителите, които с примера и постъпките си възпитават децата си.