FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Декември 2013

 

 

20.12.2013 г.-Ден на отворените врати в библиотеката

 Регионалната библиотека организира за пореден път тази година

Ден на отворените врати.

 В рамките на инициативата всеки може да стане читател без абонаментна такса.

Другото предимство е, че закъснелите с връщането на книгите могат да се разминат без глоба.

Всеки, който днес се разходи до регионалната библиотека, може да види и изложбата „Коледно настроение” подредена във фоайето й.

Заповядайте , Очакваме Ви !

Изложба „Коледно настроение”
На 17 декември РБ „Хр. Смирненски” откри изложбата „Коледно настроение”
Подредени са празнични броеве от български и чужди вестници и списания от края на XIXдо средата на XX век.
Изложбата ще даде възможност на гостите на библиотеката да усетят това празнично настроение, което е витаело около коледните и новогодишни празници в този период от време.
 
 
 

"Работилница на Дядо Коледа"

 

Читалнята на детския отдел към  Регионална библиотека „Христо Смирненски” се превърна в работилница за коледни играчки, а 23 малчугани от хасковската ЦДГ 3 "Зорница" изработваха украшенията за елха от различни подръчни материали, като шишарки, хартия или перлички.

    
 
Библиотека   Библиотека
 Библиотека  Библиотека

 Инициативата се организира ежегодно от детския отдел на Регионална библиотека "Христо Смирненски". Децата бяха разделени в 4 отбора, всеки от който изработваше фигурки от пластелин, гирлянди, свещички и миниелхички.
Главният библиотекар Анна Щилянова обясни, че с готовите играчки ще бъде украсен детския отдел. Изработката на украсата продължи два часа, като подобна работилница ще се организира всеки вторник през декември.Инициативата „Работилницата на Дядо Коледа ” се провежда от около 5-6 години и вече е традиционна за библиотеката.

 

Деца от хасковски забавачки изработват коледна украса за предстоящите празници. Ръкоделията ще бъдат подредени в изложба във фоайето на детския отдел в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“.

Децата ще правят украшения всеки вторник през този месец. Днес в коледната работилница участваха 24 деца от подготвителната група от 3-та детска градина. Те изработваха играчки от хартия, украсяваха шишарки с мъниста, правеха животни от пластилин и шишарки. Всички участници в коледната работилница ще получат за награда шоколадови лакомства.

Идеята на тази коледна работилница е децата още от крехка възраст да се запознаят с библиотеката и после евентуално родителите им да ги запишат, обясни главният библиотекар на детския отдел Анна Щилянова. Тя добави, че всяка година има близо 2000 нови читатели. Най-младите от тях са на 2-3 години. Родителите им ги записват, за да им вземат книги, откъдето им четат, обясни още Щилянова. Освен това тя допълни, че през последните години записват все по-малки читатели.