FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Maй 2019

 

Oткриване на

 

Изложба "Игри на светлината"

 

 

 

Фоайето на библиотеката се изпълни с багри, красота,

настроение и много усмивки!

 

 


Благодарим на Даниел Русев , Калина Чакалова и техните възпитаници!

  

 

 


 

Забавното лятно четене

 

Представяне на книгите от препоръчителния списък за 4 клас на СУ „Васил Левски”:

 

 

С учениците на г-жа Стоева дадохме старт на забавното лятно четене.  Първите предпочетени заглавия бяха „S.O.S. Нова учителка” и „Хвърчащата класна стая” :
 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Откриване на изложбата:

 

 

 

 

Във фоайето на Регионална библиотека „Хр. Смирненски” са изложени материали от фонда на библиотеката и от Съюза на българските журналисти - Хасково, посветени  на 175 години български периодичен печат :

 

Представени са част от фототипните издания на български възрожденски вестници, сред които „Български орел” 1846 г. ( първият български вестник), „Цариградски вестник” , „Дунавски лебед”, Нова България”, „Македония”. Информация за първото българско списание „Любословие” може да бъде намерена в изданието на Маньо Стоянов – „Българска възрожденска книжнина”:  

 

 

На  местните  периодични издания са отделени две витрини. Изложени са едни от първите броеве на притежаваните от Регионална библиотека издания – „Хасковска поща”, „Хасковски бич”, „Мисъл и воля”, „Читалище”, „Власовден” и др. Сред изложените книги са „ История на българската журналистика”, „Архитектура на вестника”, „Български периодичен печат” в три тома, проследяващи развитието на периодичния печат в България, публицистични книги на местни автори и др. :

 Експозицията е обогатена от хасковските журналисти с позабравени любопитни авторски материали от вестници и списания, по-голямата част от които са вече в миналото. Голям брой снимки дават представа за работата на медиите на пресконференции, политически , културни, спортни събития в региона, срещите им с колеги от съседните на Хасково региони Турция и Гърция. Интерес представляват и пособията за оформяне на печатните издания – преди ерата на компютрите:  

 

 

 
Библиотекар за един ден
с петокласници от ОУ „Хр. Смирненски” 

В рамките на националната библиотечна седмица  петокласници от ОУ „Христо Смирненски” влязоха в ролята на библиотекар за един ден.

Учениците се запознаха с историята на библиотеката и дейността на всички отдели. Проследиха пътя на книгата от постъпването й за обработка до заемането от читателя.

Като библиотекари в Детски отдел се справиха отлично и с подреждането на фонда, и с обслужването на малките читатели.