FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Юни 2018

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 


 


Обучение на библиотекари по ИКТ

 

С подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” на 26 и 27 юни в Обучителния център на Регионална библиотека „Хр. Смирненски” Хасково се проведe обучение на библиотекари по ИКТ.
Тема:  Основни софтуерни продукти в помощ на библиотекаря.
Дигитализация на библиотечния фонд. Дигитализация на местното културно наследство и местния периодичен печат. 

Обучител: инж. Огнян Генов

 

 

 

 Курсът е част от Програмата за обучение на библиотечни специалисти, финансирана по договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. между  Фондация "Глобални Библиотеки България" и Министерството на културата.


 

  

Обучение на тема:  

"Управление на европейски проекти"

 


На 19, 20 и 21 юни в Регионална библиотека „Христо Смирненски” се провежда обучение на тема: "Управление на Европейски проекти". Курсът е част от Програмата за обучение на библиотечни специалисти, финансирана по договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. между на Фондация "Глобални Библиотеки България" и Министерството на културата. Обучител: Никола Йорданов

 


 


  

 

 

 


 

 

 
 

 

Виолета Бончева

 


Виолета Бончева гостува с най- новата си книга „Капчици от Ескобедо”. През 2003 г. авторката е една от тридесет и тримата отличени с наградата "Избрано от издателите" на годишната световна антология за поезия (Вашингтон, 2003).

 

 

 

  


 

 

 

 

 

 

Изложба на децата от арт школа „Пастело” под надслов „Пъстри мигове” бе открита в  централното фоайе на РБ „Хр. Смирненски”. В нея малките художници показват най-добрите си творби в сферата на живописта, графиката и приложното изкуство, сътворени през учебната година под ръководството на техните преподаватели Даниел Русев и Калина Чакалова. Много лятно настроение и морски полъх внесоха създадените от децата картини и сувенири с апликации от миди и камъчета.  Това е третата изложба в библиотеката на възпитаниците на „Пастело”, които подариха грамота и свои творби на директора Кирилка Страшникова в знак на благодарност за доброто сътрудничество. Част от рисунките на децата, показани в експозицията, са създадени по време на откритите уроци в отдел „Изкуство”.

 

 


 

Обучение на тема: Добавяне на електронно съдържание в Уикипедия

 

 

На 4 и 5 юли в РБ „Христо Смирненски” се провежда обучение на тема:  „Добавяне на електронно съдържание в Уикипедия”. Курсът е част от Програмата за обучение на библиотечни специалисти,  финансирана по договор между Фондация Глобални Библиотеки България и Министерството на културата.

Обучител:  Вася Атанасова

Специален гост на събитието - Кристeл Щайнбергер, служител на фондация Уикимедия, отдел "Подкрепа на общността"

 

 


 

„Приказна бъркотия”

 

 

„Приказна бъркотия” настана днес в Детския отдел. С второкласници от ОУ „Христо Смирненски” и първокласници от „Св. Климент Охридски” отпразнувахме Деня на детето и дадохме весел старт на лятната ваканция.