FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Октомври 2017

 

 

 

 

 


 

 

Обучение с роботи Finch

 

 

 

Във връзка с Европейската седмица на програмирането, РБ "Христо Смирненски" проведе първото си обучение с роботи Finch. Гости бяха ученици от 5-ти клас на ПМГ "Акад. Боян Петканчин".

 

 

 

 


 

 

 

„Тренингово обучение за консултанти по библиотерапия”

 

 

 

От 3 до 6 октомври 2017 г., в РБ „Хр. Смирненски” - Хасково , се проведе „Тренингово обучение за консултанти по библиотерапия” с лектор д-р Дончо Донев. В обучението участваха 10 библиотекари, от които 8 от РБ „Хр. Смирненски” – Хасково, и по един от Градска библиотека „П. Пенев” и Общинска библиотека – Свиленград. Всеки участник получи „Наръчник за консултанти по библиотерапия (библиотекари)” и сертификат за успешно завършено обучение.

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 http://codeweek.eu

 

Роботи Финч

 

 

 Регионална библиотека „Хр. Смирненски” Хасково получи като дарение от Посолството на САЩ в България 5 броя роботи Финч на обща стойност 500 щатски долара. С тях ще се провеждат обучения, част от Eвропейската седмица на програмирането:

 

 

 

линкове към примерни задачи и инструкции,

както и официалния сайт на робота:

https://innovateconsult.net/products/finch/

https://www.finchrobot.com/getting-started

Coding resources from Bulgaria

EU Code Week 2017

 

http://codeweek.eu/resources/bulgaria/

  1. Home
  2. Resources
  3. Coding resources from Bulgaria

За начинаещи

За деца и ученици

  • Scratch – безплатна платформа и език за програмиране, разработени от MIT, за създаване на интерактивни анимации, прости игри и програми. Подходящо за деца и хора без опит в програмирането.
  • Видео уроци по програмиране от "Детската академия на Телерик", 2013-2014, проведена в София.
  • Материали от училищната академия на Телерик – видеозаписи и онлайн материли, прицелени към ученици от 7-ми до 12-ти клас, за усвояване на базови умения и знания по разработка на софтуер и подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ).

За напреднали