FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Юли 2017

 

 

„Лято в библиотеката”

 

 "Аз ще стана библиотекар" - опознавателна игра

 

 

 

 


 

  

 „Веселите зъбки” – Среща с д-р Симона Кирякова

 

 

 


 

 

Ателие „Обичам да рисувам” – ръководител Камелия Кехайова

 

 

 


 

 

Откриване на Лято в библиотеката - 2017

 

 

 

 

 

КЛУБ „МЛАД КРАЕВЕД”

 

Програма
 
 11.07 Поглед към Възрожденската архитектура на град Хасково. Кирковото училище :
  
Клуб „Млад краевед” продължи с поглед към Възрожденската архитектура на гр. Хасково. Децата научиха повече за сградата на Кирковото училище, което е паметник на културата от края на ХІХ в. В програмата на клуба е предвидено и посещение на възрожденската къща в края на месец август.
 
 
 
 
18.07В къщата на чорбаджи Паскал. Историята на един архитектурен шедьовър

 

Продължават заниманията на Клуб "Млад краевед". Днес децата се запознаха с историята на рода Паскалеви и архитектурата на Паскалевата къща. Младите краеведи моделираха с пластелин и пастели този важен за града архитектурен паметник.

 

 

 

25.07  Драматично – куклен театър „Иван Димов”

 

 

 

Кога е основан Хасковският театър? Кой е Иван Димов? Как се е променила сградата с годините? Това са въпросите, които намериха отговор на днешната ни среща. Децата разгледаха стари снимки, разказаха за впечатления от гледани постановки и сътвориха сами хартиени герои за драматизация на приказка.

 

 

 

Заниманията ще се
провеждат всеки вторник в
отдел Краезнание от 10:30 до 11:30 ч.
 
 
 

 

 

 
 
 
305 години от рождението на Жан-Жак Русо
Витрина
Представени са материали за живота и творчеството на известния френски енциклопедист, философ и педагог, писател и музикален теоретик Жан-Жак Русо. Издава „Допринесъл ли е напредъкът на науката и литературата за упадъка или за подобрението на нравите?”, „За произхода и причините на неравенството между хората”, както и романите „Емил, или за възпитанието”, „Изповеди” и др., с които става идеен предшественик на френската революция.