FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Юни 2017

"Обичам България" - изложба живопис

 

Изложба на децата от школа "Пастело", част от която е посветена на 180 години от рождението на Васил Левски. Изложбата включва рисунки в областта на портрета, натюрморта и пейзажа.

 

 

 

 

 


 

Заповядайте на изложбата на децата от школа

Заповядайте на изложбата на децата от школа "Пастело", част от която е посветена на 180 години от рождението на Васил Левски.
Изложбата включва рисунки в областта на портрета, натюрморта и пейзажа. Очакваме Ви!

 

 

 

 


  

 

 

305 години от рождението на Жан-Жак Русо

 Витрина

Представени са материали за живота и творчеството на известния френски енциклопедист, философ и педагог, писател и музикален теоретик Жан-Жак Русо. Издава „Допринесъл ли е напредъкът на науката и литературата за упадъка или за подобрението на нравите?”, „За произхода и причините на неравенството между хората”, както и романите „Емил, или за възпитанието”, „Изповеди” и др., с които става идеен предшественик на френската революция.

 

 

 

 


 

 

 

Първото събитие по проект „РОДОПИ”

 

Първото събитие по проект „РОДОПИ” на НЧ „Н. Й. Вапцаров-1964” се състоя днес в РБ „Христо Смирненски”. Презентация за защитените местности в Източните Родопи, богати с уникални растителни и животински видове, провокира интереса на присъстващите ученици, участници в проекта. Те с нетърпение очакват планираните посещения сред природата, за да опознаят отблизо защитените животни и растения.

Партньори по проекта са Регионална библиотека «Хр.Смирненски», Регионална инспекция по околната среда и водите – Хасково и СУ «Св. П. Хилендарски» - гр.Хасково.

 

 

 


 

 

 

 


 

 

145 години от рождението на Антон Страшимиров

           Витрина

            Представени са материали за живота и творчеството на известния български прозаик и драматург Антон Страшимиров, литературно-критически изследвания на негови произведения като „Хоро”, „Роби”, „Вампир”.