FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Културен календар Февруари 2017

 

Фондация „Глобални библиотеки - България”

 

Развитие капацитета на Обучителните центрове

Обучение на библиотекари по ИКТ

     С подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки – България” от 20 до 22 февруари в Регионална библиотека „Хр. Смирненски” се проведе oбучение на библиотекари по ИКТ, на тема „Основни софтуерни продукти в помощ на библиотекаря.Дигитализация на библиотечния фонд. Дигитализация на местното културно наследство и местния периодичен печат”. Обучител: инж. Огнян Генов.

 

 

 

Гостуваща изложба „Пазители и традиции“ на ФРГИ в Хасково
 
От средата на февруари Регионална библиотека „Христо Смирненски“, Хасково е домакин на пътуващата изложба на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ – „Пазители и традиции“. Във фоайето на библиотеката, гости и жители на града могат да разгледат 20-те фотографии, показващи традициите и обичаите в живота на българина. Изложбата ще гостува до средата на месец март.
 
Снимките са направени от фотографа Радич Банев по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в рамките на едноименната програма.
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 


 

 

 

Презентация за Васил Левски

 

По случай 144 години от обесването на Васил Левски в Регионална библиотека „Хр. Смирненски” бе изнесена презентация, посветена на живота и делото на Апостола на свободата. Гости бяха ученици от 9 клас на ПМГ „Боян Петканчин”. На фона на представените слайдове звучаха дигитализирани записи на писмата на Васил Левски от грамофонни плочи от богатия музикален фонд на библиотеката.

 

 

 

 

 

 

 

"ПОЕТИЧНА НАЗДРАВИЦА"

   

 


 

 

Регионална библиотека “Христо Смирненски”–Хасково предлага нова електронна услуга

 
От 2017 г. Регионална библиотека “Христо Смирненски”–Хасково предлага нова електронна услуга – сканирано изображение на корицата, придружава библиографкото описание на новите заглавия, постъпили в библиотеката. Към научната литература е добавено и съдържанието на книгата.
До тази информация ползвателите имат достъп на сайта на библиотеката http://www.library-haskovo.org/, чрез Каталог  или  „Нови книги”.
 
 
 
Регионална библиотека „Хр. Смирненски”
 
тества новата си електронна услуга
 
  
 
 
Уважаеми читатели,
 
Регионална библиотека „Хр. Смирненски"
има удоволствието да ви съобщи,
че тества новата си електронна услуга   
с помощта, на която вече ще можете през електронния каталог да :
 
·         виждате информацията на вашия електронен картон /заети книги, бюлетин на новите ни книги, най-четени книги и др./ 
 
     правите заявка за резервация на книги 
 
        правите заявка за презапис на заетите ви книги