FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Начало

 

Уважаеми  читатели,

 

  Регионална библиотека „Хр. Смирненски"

 

  има удоволствието да ви съобщи,

  че работи новата електронна услуга   

Моята библиотека”,

с помощта, на която вече ще можете през електронния каталог

да :

 

  ·         виждате информацията на вашия електронен картон /заети книги, бюлетин на новите ни книги, най-четени книги и др./ 

 

       правите заявка за резервация на книги 

          правите заявка за презапис на заетите ви книги

 

"МОЯТА БИБЛИОТЕКА" :

Читателите могат да ползват допълнителните възможности, осигурявани от функцията „МОЯТА БИБЛИОТЕКА“, след попълване на коректни читателски номер и парола и активиране на бутон изпрати.


 

ПРОВЕРКА ЗА ЗАЕТА ЛИТЕРАТУРА :

Читателите могат да ползват допълнителните възможности, осигурявани от функцията ПРОВЕРКА ЗА ЗАЕТА ЛИТЕРАТУРА, след попълване на коректни читателски номер или ЕГН и активиране на бутон Търси.

 

 

 


 

 

 

 


 

Откриване на изложба

 „Рисуващи поети”

  

С участието на:
Милен Милев и 
Ясен Калайджиев

 

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

Моменти от срещата:

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Представяне на книгата "Капани на властта"

на Ирена Георгиева

Ирена Георгиева ни поднася една въздействаща история, с много прецизен и увлекателен език. „Капани на властта“ е пророчески и модерен роман заради преплитането на безпощадни политически интриги, държавни интереси и смъртоносни игри по високите етажи и коридорите на властта.

Историята е изключително динамична и наситена с различни ходове и изненади. Като резултат от всяко взето политическо или следствено решение и действие напрежението и тревожността в романа се задълбочават. Следите, на които се натъкват следователите, водят към лични и корпоративни интереси на високо равнище, към хора, действащи безпардонно и безмилостно за постигане на целите си.

Благовеста Касабова за "Капани на властта"

„Въпреки че романът е дебют за авторката, тя умело изгражда сюжета с ударно начало и ескалиращо напрежение във всяка следваща страница. Действието се разгръща само в няколко дни. Героите са убедителни, от плът и кръв, и водят разследването свръхсекретно и с риск за живота си до самата развръзка. С чистия си български изказ, наситен с хумор и самоирония, синтеза на езика, точните детайли и иносказателния диалог Ирена Георгиева грабва читателя и го държи без дъх до самия край. И така по безспорен начин доказва своето майсторство и талант с романа си КАПАНИ НА ВЛАСТТА.“

Ирена Георгиева
"Капани на властта" 2019
Изд. Весела Люцканова
Брой страници: 244

 

 

 


 

 

 

Катерина Хапсали ни накара да я обичаме през "Гръцко кафе", погали ни с поезията си "През девет планини", а със "Сливовиц" ни разплака, прегърна и среща със своите неочаквани ангели.

Повече за книгата:
Млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза. По пътя към спасението тя преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки. И през пречистващо приятелство, което преодолява географските разстояния и свързва два човешки свята в духовно родство. Една книга за откриването на Дом, но не като място в пространството, а като място в сърцето.

„Ако четете тези думи, има два варианта: или да отворите романа и да се потопите в него, или вече сте го направили, затворили сте книгата, но искате тя някак да продължи в текстовете на корицата. И в двата случая ви завиждам. В първия – защото ви предстои да прочетете една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, а в другия – че вече сте съпреживели тази еманация на приятелството и любовта. „Сливовиц" е глътка леден огън, който се влива в ума, сърцето и вените на всеки, който разгърне страниците и душата си за едно литературно пиршество.“
Светлозар Желев

„Тази книга ще ви опияни и няма как да я забравите, защото ще ви постеле легло.“
Димитър Шумналиев

 


  

 
  КАМПАНИЯ „ ХАСКОВО СРЕЩУ ДРОГАТА 2019“

 

 

 

 

24.06.2019г

 

 

  „Магията на Еньовден”

 

10:30 часа, РБ „Христо Смирненски” - Откриване на седмична експозиция  „Книгите срещу дрогата”

 

 

 

 

 


 

 

 

Регионална библиотека „Хр. Смирненски“

Сдружение за култура „Хасково 2015“

 ПРЕДСТАВИХА

 „ЕКСТРИЙМ“

дебютния роман на ИВАН СТОИЛОВ,

спечелил специалната награда в конкурса „Развитие“ за 2018 г.

 

            За автора и за книгата говори НЕДЯЛКО БАКАЛОВ

 

 


 

 Регионална кръгла маса   „Местен периодичен печат и краевeдски документи с историческа стойност – издирване, съхранение, дигитализиране

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 


 

 

 


 

 


 

 

Проектът „Хасково и Одрин - културно-исторически маршрути“, CB005.1.23.044, изпълнен от Регионална библиотека „Хр. Смирненски” в партньорство с Фондация на Тракийски университет Одрин, участва за наградите RegioStars, 2019 в категория 1 „Насърчаване на цифровата трансформация“.Проектът е по Първата покана на Програмата Интеррег-ИПП за ТГС България - Турция
Можете да подкрепите проекта “Културни и исторически дестинации” (Cultural and historical destinations), като кликнете върху бутона в горния десен ъгъл , срещу заглавието на проекта, на следния линк:
https://ec.europa.eu/regional_policy/en/regio-stars-awards/2019/categ1.

 

 

Благодарим за подкрепата!

  


 

Oткриване на

 

Изложба "Игри на светлината"

 

 

 

Фоайето на библиотеката се изпълни с багри, красота,

настроение и много усмивки!

 

 


Благодарим на Даниел Русев , Калина Чакалова и техните възпитаници!

  

 

 


 

Забавното лятно четене

 

Представяне на книгите от препоръчителния списък за 4 клас на СУ „Васил Левски”:

 

 

С учениците на г-жа Стоева дадохме старт на забавното лятно четене.  Първите предпочетени заглавия бяха „S.O.S. Нова учителка” и „Хвърчащата класна стая” :
 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Откриване на изложбата:

 

 

 

 

Във фоайето на Регионална библиотека „Хр. Смирненски” са изложени материали от фонда на библиотеката и от Съюза на българските журналисти - Хасково, посветени  на 175 години български периодичен печат :

 

Представени са част от фототипните издания на български възрожденски вестници, сред които „Български орел” 1846 г. ( първият български вестник), „Цариградски вестник” , „Дунавски лебед”, Нова България”, „Македония”. Информация за първото българско списание „Любословие” може да бъде намерена в изданието на Маньо Стоянов – „Българска възрожденска книжнина”:  

 

 

На  местните  периодични издания са отделени две витрини. Изложени са едни от първите броеве на притежаваните от Регионална библиотека издания – „Хасковска поща”, „Хасковски бич”, „Мисъл и воля”, „Читалище”, „Власовден” и др. Сред изложените книги са „ История на българската журналистика”, „Архитектура на вестника”, „Български периодичен печат” в три тома, проследяващи развитието на периодичния печат в България, публицистични книги на местни автори и др. :

 Експозицията е обогатена от хасковските журналисти с позабравени любопитни авторски материали от вестници и списания, по-голямата част от които са вече в миналото. Голям брой снимки дават представа за работата на медиите на пресконференции, политически , културни, спортни събития в региона, срещите им с колеги от съседните на Хасково региони Турция и Гърция. Интерес представляват и пособията за оформяне на печатните издания – преди ерата на компютрите:  

 

 

 
 
Библиотекар за един ден
с петокласници от ОУ „Хр. Смирненски” 

В рамките на националната библиотечна седмица  петокласници от ОУ „Христо Смирненски” влязоха в ролята на библиотекар за един ден.

Учениците се запознаха с историята на библиотеката и дейността на всички отдели. Проследиха пътя на книгата от постъпването й за обработка до заемането от читателя.

Като библиотекари в Детски отдел се справиха отлично и с подреждането на фонда, и с обслужването на малките читатели.

 

 

 

 

 


 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

       правите заявка за резервация на книги